18 mars 2020

Råd och tips i corona-tider

Det nya corona-viruset påverkar oss alla på många olika vis, inte minst många företag. Vi finns här för att hjälpa er!

Om man har små marginaler kan det bli en kämpig situation. Om intäkterna plötsligt minskar kan det under en period bli svårt att betala ut löner till sina anställda, betala leverantörsfakturor eller kanske få tag på material som behövs för verksamheten.

Ta hjälp av Coompanion för att hitta nya lösningar! Vi erbjuder precis som vanligt kostnadsfri rådgivning till samhällsentreprenörer, sociala entreprenörer och kooperativ. På så vis kan vi stödja er i kreativ lösningsorientering. Det kan hjälpa att ha någon att brainstorma med och allt är enklare tillsammans.

Under en period framåt ersätter vi fysiska rådgivningar med rådgivningar digitalt eller per telefon. Våra kontaktuppgifter finns här

Vad finns det för stöd åt företag?

Tillväxtverket har samlat information och stöd som kan hjälpa företag att hantera förändringar på grund av covid-19-utbrottet. Mer information finns även på Coompanion Sveriges hemsida.

Korttidspermittering

När många företag är hårt pressade med anledning av coronaviruset covid-19 kan korttidspermittering vara ett sätt att minska arbetsgivarens lönekostnader med hälften samtidig som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden.

Läs mer

Anstånd med betalning av skatt

Företagare som för tillfället har betalningssvårigheter på grund av corona covid-19 kan ansöka om anstånd med betalning till Skatteverket. Detta i väntan på ändringar i nuvarande lagstiftning. Du som företagare måste dock kunna visa att du kan betala när anståndet har löpt ut.

Läs mer

Staten står för sjuklönekostnader

Regeringen föreslår att staten tillfälligt tar hela kostnaden för sjuklöner. Sjuklönelagen gäller alla arbetsgivare. På frågan om det gäller även ägare som är personal, väntar vi fortfarande på svar.

Läs mer

Finansiellt stöd från Riksbanken

Riksbanken har beslutat att låna ut pengar för att hjälpa företag som drabbas ekonomiskt till följd av coronaviruset.

Läs mer

 

Kontakta Coompanion för att diskutera vidare! Allt är enklare tillsammans.

Dela